A Place for the Unwilling Kickstarter : Μια ζωντανή πόλη γεμάτη μυστήριο

on

Το A Place for the Unwilling είναι ένα open world, sandbox adventure game στο οποίο είστε ο κάτοικος μιας μυστηριώδους πόλης. Στην περιγραφή της σελίδας του στο Kickstarter αναφέρεται πως “Δεν πρόκειται να είστε ο ήρωας, θα είστε απλά ένας έμπορος που θα πρέπει να τακτοποιείτε το πρόγραμμα σας και τις δουλειές σας στο καθορισμένο ωράριο.”

Από την παραπάνω παράγραφο φαίνεται πως ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον. Για ποιο λόγο λοιπόν γίνεται αυτό το άρθρο; Για ποιο λόγο θα πρέπει κάποιος να ανοίξει τη σελίδα του Kickstarter και να σκεφτεί να προσφέρει τα με ιδρώτα αποκτημένα χρήματα του;

Γιατί απλά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Διαβάζοντας την μικρή περιγραφή του, ανακαλύπτουμε ότι το παιχνίδι έχει επιρροές από The Legend of Zelda : Majora’s Mask -όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα- και από The Sunless Sea -για την αποπνικτική και μυστηριώδη ατμόσφαιρά του-. Αν δεν γνωρίζετε τα παραπάνω παιχνίδια τότε κάντε μια μικρή αναζήτηση στο google και θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε. Και θα καταλάβετε ένα μέρος του ενθουσιασμού και του λόγου της παρουσίασης αυτής. Βάλτε μέσα και λίγο από την μυθολογία Lovecraft για να ολοκληρώσετε ένα μέρος της εικόνας.

Το άλλο μέρος της εικόνας βρίσκεται στις επιρροές που έχουν τα μέλη της MadeInSpainGames, της ομάδας που δουλεύει στο παιχνίδι. Όταν διαβάζουμε ότι τα άτομα “μεγάλωσαν” στο Mêlée island παρέα με τον Guybrush, καταλαβαίνουμε ότι έχουν ζήσει την χρυσή εποχή των adventure games, τότε που το είδος μεσουρανούσε στα pc και παρουσίαζε πανέμορφες, έξυπνες, αστείες και αξιομνημόνευτες εμπειρίες. Παιχνίδια της εποχής όπως Monkey Island, Grim Fandango, Day of the Tentacle κλπ. έχουν μείνει για πάντα στην ιστορία και την καρδιά μας, και είναι μερικές από τις επιρροές της ομάδας.

Όταν λοιπόν υπάρχει αυτή η βάση με αυτές τις επιρροές από πίσω, τότε δεν μιλάμε για ένα απλό management simulation. Μιλάμε για πολλά περισσότερα που θα κάνουν την πόλη του παιχνιδιού -όπου αναφέρεται σαν χαρακτήρας και έχει συνείδηση- και κάθε κομμάτι της, να αισθάνεται ζωντανή. Το A Place for the Unwilling θα βασίζεται στο immersion, στο πόσο θα σας τραβήξει ο κόσμος του και το πόσο θα θελήσετε να λύσετε τα μυστήρια του και τις συνωμοσίες του. Θα έχει να κάνει με τους κατοίκους της πόλης αλλά και με κάθε σοκάκι και γωνιά που θα κρύβει λίγο από το μυστήριο της.

Για όλους εσάς που σας αρέσει να ταξιδεύετε σε άλλους κόσμους, τσεκάρετε το παρακάτω βίντεο και σκεφτείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα στο Kickstarter για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a comment